ledusvini.lv
  • Tirdzniecības vietas
  • vīni
  • Ekskluzīvi
  • Ledus Skulptūru Festivāls
  • Par mums
  • Kontakti

Ledus vīns ​


Picture
Picture
Picture
Picture
Ledus vīns, kas gatavots no ziemā sasalušiem āboliem, ir viens no sarežģītākajiem un visgrūtāk pagatavotajiem vīniem, un galvenie pamatnosacījumi, lai produktu varētu saukt par ledus vīnu, ir ziemas apstākļos dabīgi sasaluša ābola izmantošana.
Saskaņā ar pasaulē pieņemtiem standartiem, ir aizliegta mākslīga cukura vai alkohola pievienošana.
Galvenokārt ir divas ledus vīna iegūšanas metodes: kriokoncentrācijas metode, kad ābolu sulas sasaldēšana notiek IBC konteineros, no kuriem vēlāk tiek atdalīts sulas koncentrāts, un krioekstraktācijas metode - ziemā sasalušu ābolu izspiešana ar īpaši spēcīgām sulas spiedēm.
Ņemot vērā Latvijas klimatiskos apstākļus, kā vienīgie Eiropā Ledus vīni vīndarītava izmantoto sarežģītāko un darbietilpīgāko krioekstraktācijas metodi, kas aizsākas ar ziemas atnākšanu un ābola vairāku reižu sasalšanu un atkušanu āra apstākļos vismaz – 15 C grādu temperatūrā. Āboliem sasalstot akmens cietiem, tie tiek ievietoti speciālās sulas spiedēs, kur tie ar 45 tonnu spēku tiek spiesti 12- 24 stundas, un no vienas tonnas ābolu tiek iegūts tikai aptuveni 80l ļoti saldas ābola sulas koncentrāta ar dabīgo cukuru 450-500 g/l, kas vēlāk tiek raudzēta vairākus mēnešus zemā temperatūrā, izmantojot savvaļas raugu. Vīndarītavas Ledus vīni gatavotais ābolu Ledus vīns savu pilnbriedu sasniedz 3.-5. gadā, un nogatavināšanas potenciāls ir no 10 līdz 20 gadiem. Kopš 2016. gada uzņēmums sācis ābolu ledus vīnu nogatavināt jaunās, viegli grauzdētās 600l akācijas koka mucās.
Ābolu ledus vīns pieejams 0.100 l, 0.200 l un 0.350 l tilpuma pudelēs Jums un Jūsu svētkiem!
Lieliska dāvana sadarbības partneriem visā pasaulē!

Ziemas vīns ​


Picture
Vīndarītavā '' Ledus vīni'' izgatavots karstvīns ar kardamonu, kanēli, krustnagliņām, vaniļu u.c. ziemas garšvielām. 
*PIEEJAMS ARĪ ĶIRŠU - PLŪŠKOKA Ziemas vīns

Pagatavošana: viegli uzkarstēt, nepieļaujot vārīšanos. 


Augļu un ogu vīni


Picture
Kad labākais sastop labāko rodas tas ko mēs saucam par Ledus ķirsi. 
Sākotnēji tie bija neatkārtojami savā garšā un smaržā, taču apvienojot tos vienā melodijā, mēs ieguvām tādu vīna  garšu un smaržu, kā vēl nekad. Ābolu ledus vīna kraukšķīgā garša, savvaļas ķirša nepieradinātā saldā smarža un skābā ķirša klasiskā vienkāršība - šis viss un vēl daudz kas vairāk, apslēpts šajā vīna pudelē.  Vīns darināts pēc labakajām deserta vīna pagatavošanas tradīcijām, tam ir spēcīgs ķiršu un ābolu aromāts un atmiņā paliekoša garša. 

Picture
Pirms Jāņiem novākti rabarberi, kas īpašā veidā apstrādāti, iegūstot sulu,kas vēsumā un tumsā raudzēta vairāk kā 8 mēnešus ilgajā gatavināšanas procesā iegūstot visaugstāko kvalitāti.
Vīnam piemīt rabarberiem raksturīgais kraukšķīgais skābenums ar izcilu saldenās garšas balansu. Īpaši dzidrs vīns, ar svaigu rabarberu aromātu un ilgu pēcgaršu. Ieteicams baudīt kopā ar augļu un siera ēdieniem.
Uzglabāt vēsumā.
Picture
No pašu audzētām cidonijām darināts izteikti aromātisks vīns.
Dabīgi kļūstot dzirdram, sasniedzot pilnīgas garšas un smaržas īpašības, tas tiek pildīts pudelēs un glabāts vēsā un tumšā pagrabā.
Neatkārtojams vīns,kas izceļas ar zeltainu krāsu, augļu aromātu un īpaši piesātinātu garšu. Ieteicams pasniegt ar nogatavinātiem sieriem un viegli saldām uzkodām.
Uzglabāt vēsumā.

Dzirkstošie vīni


Picture
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Tirdzniecības vietas
  • vīni
  • Ekskluzīvi
  • Ledus Skulptūru Festivāls
  • Par mums
  • Kontakti